A Toyota Hilux az egyik legkedveltebb kisteherautó a piacon, végre megérkezett az új verziója. Ez a képekben gazdag bejegyzés zömmel a motorról és az újdonság karosszéria fajtáiról szóló, a videókkal és szöveggel dúsított cikket itt találja.

Ne maradjon le a suvokról és a kisteherautókkal kapcsolatos friss hírekről. A legújabb információkat és érdekességeket, az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!

Toyota_1GD-FTV-4 Az 1GD-FTV néven futó négyhengeres  2754 köbcentis, ez váltotta a korábbi három literes hathengerest.

Toyota_1GD-FTV-1

A zömmel LandCrusierekben használt motornak van egy kistestvére, amely leginkább a Hiluxokban lesz alkalmazva. Ennek a belső kódja: 2GD-FTV. A felhasznált új megoldások nagyon durva dolgokat hozta ki belőle, a legnagyobb teljesítményét 1200-as fordulaton adja le. Ekkor a nyomatéka 330 Nm…

Toyota_1GD-FTV-1_SiRPA

Már belül vagyunk. A felmetszett dugattyún látszik a SiRPA elnevezésű, hőingadozást kiegyenlítő bevonat.

Toyota_1GD-FTV-1_Turbo Az új, Toyota fejlesztésű, változó geometriájú lapátokkal ellátott turbófeltöltő, a mérete harmadával kisebb az elődjénél.

Toyota_1GD-FTV-1_SRC

A tisztító mester. Az SRC néven futó kipufogógáz tisztítási technológia fő eleme, a jelenlegi katalizátor 30 százalékkal rövidebb az elődnél alkalmazottal, a kipufogórendszer három darabból áll, az előző 18-ból… Az új rendszerben már megjelenik az AdBlue folyadék is, amit időnként pótolni kell, hogy az Euro VI-os környezetvédelmi szabvány teljesíthető legyen. 

Toyota_1GD-FTV-1_Common_rail

A közös nyomócsöves (commom rail) rendszer elemei, felmetszett állapotban.

uj_Toyota_Hilux_2015_alvaz

A Hilux alapját képező alváz, ez az alapja az autónak. Ezen rögzítik a motort, váltót, osztóművet és futóműveket, a gyártási folyamat végén rákerül a karosszéria is.  

uj_Toyota_Hilux_2015_06

Ez a karosszéria verzió elég érdekesen néz ki, a valóságban lehet, hogy jobban, de az is lehet, hogy még érdekesebben.

uj_Toyota_Hilux_2015_regular_cab

A négyajtós és a kétajtós közötti rést tölti be ez a fülke.

uj_Toyota_Hilux_2015_07

A felénk legnépszerűbb Hilux változat.

uj_Toyota_Hilux_2015_muszerfal

Utastér: megjelent az érintőképernyő.

uj_Toyota_Hilux_2015_01

Thaiföldön, a kisteherautók szülőföldjén készül a Hilux, a májusi bemutató előtt rengeteget tesztelték.

uj_Toyota_Hilux_2015_02

Itt éppen egy vizes próba folyik.

uj_Toyota_Hilux_2015_03

Az egyik autó már leküzdötte a sekély folyót.

uj_Toyota_Hilux_2015_05

Ez a kép az álcázó anyagokkal burkolt prototípust ábrázolja. A tetőre menő csövek a motor biztonságos levegő ellátásról gondoskodnak.

Fotó: Toyota

Ne maradjon le a suvokról és a kisteherautókkal kapcsolatos friss hírekről. A legújabb információkat és érdekességeket, az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!