Tavaly ősszel volt a felfrissített SX4 S-Cross bemutatója és teszt vezetése, ennek a programnak részeként szervezett a Suzuki egy gyárlátogatást. Az ott tapasztaltakról olvashat a következő bejegyzésekben, persze sok képpel és kevés szöveggel. Elsőként az újságírókról és a fotósokról készült összeállítást nézheti meg, amiből azt is megtudhatja, hogy az óvodás csoport vagy az újságírók csapata a rendetlenebb a látogatáskor.

Ne maradjon le a suvokról és a kisteherautókkal kapcsolatos friss hírekről. A legújabb információkat és érdekességeket, az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!

A japán kultúra áthatja a dolgozókat, aminek része a zen filozófia és a harmóniára való törekvés, ez reméljük önnek is lejön a fenti képről. A fotó baloldalán Ruska Viktória látható, aki a Suzuki PR vezetője, a látogatáson ő volt az egyik csoport idegenvezetője. Őt már annyira áthatotta a japán szellemiség, hogy tudattalanul is úgy öltözködött, hogy az MTI-nél dolgozó kolléganő haja színéhez passzoljon a ruhája. Kezdésnek nem volt rossz.

Az eligazításkor két csoportra osztottak bennünket és mindenki megkapta a látogató feliratú kobakvédőt és a védőszemüveget, amiket kötelező volt viselni. A kép az egyik „pihenőn” készült, ahol kérdezni lehetett a baloldalon lévő szakértőktől.

A munkavédelemre nagyon odafigyelnek a Suzukinál is, mint minden nagyobb termelő üzemben. Voltak olyan üzemrészek, ahol nem lehetett csupasz karral közlekedni, aki rövid ujjúban érkezett, annak kötelező volt a képen látható kézvédőt felvennie, a vállig érő fehér holmi, a fém forgácsok ellen védett.

Nem sokkal később az esztergomi látogatás után voltam a nyíregyházi LEGO gyárban, az új üzemben. Ott is voltak a mennyezetről lelógó félgömb alakú tükrök, amelyek segítik a biztonságos közlekedést a kereszteződésekben és a beláthatatlanabb kanyarokban.

Mint kiderült, az újságíró csoport a legrosszabb a látogatók között, rosszabb, mint az ovis vagy az általános iskolás csoportok, mert folyamatosan kószálnak és lemaradoznak. Idővel a Wikipedia klasszikus idézetek rovatába is bekerül Ruska Viktória, a Suzuki sajtósának a mondata, ami eredetileg kb. így hangzott: “Gyárlátogatáskor az újságírók rosszabbak mint az óvodás csoport: folyamatosan kószálnak és lemaradoznak.”    

Ha ön tanár vagy diák, a gyárlátogatás felől itt tud érdeklődni. Mielőtt beleélné magát, hogy a jövő héten már mehet a csoportja, nézze meg a weboldalt. A LEGO-nál úgy másfél, két évre előre foglaltak az időpontok… a Suzuki népszerűsége is igen nagy.

Nekem is szóltak párszor – persze kulturáltan – , hogy igyekezzek, mert lemaradtam a fotózás miatt. A képen a kész karosszéria elemek között sétálunk, persze kissé lemaradva, fotózva.

A présgépből frissen kikerült ajtók nagyon érdekesek.

Ez a kép később készült, itt már az ellenőrzésen lévő autókat fotózzák a kollégák.

Fontos, betartandó szabály volt, hogy csak a sávon belül közlekedjünk, mert így nem akadályozzuk a targoncákat és más közlekedő járműveket.

A miért Toyota a targonca kérdésre azt a választ kaptuk, hogy azért mert a Suzuki nem gyárt targoncákat, de a nemzeti hovatartozás erősítése végett, csak japán gyártó anyagmozgató gépe jöhetett szóba. Ezt játsszák a németek is, ott német gyártmányú targoncákat használnak.

Így készül az autós tévéműsor.

Itt már a kész termékről beszél Borsi Gergő, aki a tévéműsor készítés mellett Suzuki Swifttel is versenyez, így teljesen hazai pályán van.

Isszuk a terület szakértőjének a szavait, a kordon mögött, önjáró eszközök közlekedtek a komplett műszerfalakkal.

Ez már külterület, ahol a felfestés azt is meg mutatja, hogy hol kell tartózkodni.

Oda is léptem.

Fotó: Autoblogger

Ne maradjon le a suvokról és a kisteherautókkal kapcsolatos friss hírekről. A legújabb információkat és érdekességeket, az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!