Tavasszal pár napom a Samsung jegyében telt, elsőként volt egy gyárlátogatás a jászfényszarui üzemben, utána nemsokára televízió bemutatóra voltam hivatalos. Némi késéssel, de megszületett róla az anyag, szakmaiságot ne várjon az olvasó, nem értek a kütyükhöz és a legújabb tévékhez. 

Ne maradjon le a suvokról és a kisteherautókkal kapcsolatos friss hírekről. A legújabb információkat és érdekességeket, az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!

SUHD 9500_004_k Nem vagyok kütyü, tech rajongó és a téma szakértője sem, de azért valamennyire követem a témát. A telefonom kicsit okos, két kártyás Samsung, a tévém már igazodik a trendekhez, mert nagy képernyős. A Panasonic csodafegyverét a barátommal úgy hoztuk be a lakásba, hogy öt méterenként megálltunk, mert ötven kiló fölötti a hajdani élvonalat képviselő csoda tévé… Más, mint ami a képen látható.

Samsung_SUHD_sajtotaj_0113

A Samsung vonalaira úgy sikerült rákerülni, hogy az MMM magazinba csináltunk egy anyagot a jászfényszarui üzemről, amiben bemutattuk a lapos tévék gyártását.

Samsung_SUHD_sajtotaj_011123

Az üzemlátogatást még valamikor december elején kezdtem el szervezni, a látogatás kérelem nem csak a gyárba és a hazai központba jutott el, még Dél-Koreát is megjárta… ott okézták le a látogatást. Fényképezni nem lehetett, a vezérképviselet fotósa készítette az újságba lévő és az itt is használt képeket. Ja, a Samsung ívelt képernyős prémium televíziói nem nálunk készülnek, hanem Szlovákiában.

Samsung_SUHD_sajtotaj_01

Ez már a sajtótájékoztató helyszíne a Brody House Studios, ami egy belvárosi rom kocsma. A színpadon Alföldi Zoltán, a műsorvezető az RTL Klub híradójából lehet ismerős.

SUHD 9500_002_k

Az autóiparban is komoly a fejlesztési verseny, de a tech szektorban gyorsabb és öldöklőbb a küzdelem. 2013-ban jelent meg az Ultra HD felbontás, tavaly azzal kápráztatta el a szakma a vevőket, hogy megjelentek az ívelt UHD tévék, 2015 az SUHD éve. Azaz a még jobb felbontást biztosító készülékeké.

Samsung_SUHD_sajtotaj_02

Háttérinformációk a méretekről.

Samsung_SUHD_sajtotaj_03

A lényeg a felbontás, amit remekül demonstráltak a fenti képpel.

VODA_europ_map_2

Egy kis szakmaiság: mikor, mennyi Samsung UHD tévé kelt el Európában és itthon. A dél-koreai márka piacvezető a területen.

Samsung_SUHD_sajtotaj_011

A kép jobb oldalán, az első két sorban a Samsung hazai vezérképviseletének a vezetői láthatók.

SUHD 9500_004_k

Az ívelt SUHD tévé így néz ki a reklámfotón.

Samsung_SUHD_sajtotaj_07

Így pedig a bemutatón, a kép jobb oldalán lévő asztalon látszik, hogy milyen trendi étkeket kellett fogyasztanunk, még mini vega hamburgert is felszolgáltak!

Samsung_SUHD_sajtotaj_08

Rejtvény: a képen látható egy ismert énekes. Soltész Rezső jó pár éve már szakújságjainak az igazgatásával foglalkozik, ezért hivatalból jelent meg a rendezvényen. Ő a pult közepén lévő, bal kezében fényképezőgépet fogó férfi. Balra fentebb, a kék pulóveres, kopaszodó fickó pedig én lennék. Az ajtóban álló fiatal hölgy a lentebbi képeken egész máshogy néz ki.

Samsung_SUHD_sajtotaj_014356

Közelebbről a hölgy, a borostás úr Nánási Pál fotóművész, a szemüveges úr kilétéről nincsenek információim.

Samsung_SUHD_sajtotaj_06

A technika fejlődését remekül illusztrálta Nánási Pál, aki a Samsungtól kapott felkérést arra, hogy demonstrálja a Galaxy 6 Edge telefon és az új tévék képességeit.

Samsung_SUHD_sajtotaj_09

Látványos képsorozat lett az együttműködés eredménye, aminek az elkészítésében segítségére volt a Samsung csúcs telefonja és a hagyományos fényképezőgép is.

Samsung_SUHD_sajtotaj_010

A képek különlegessége, az élénk színekkel és a fekete háttérrel való játék. A pazar, lávaszerű hatást úgy érték el, hogy  UV fénnyel megvilágított testfestéket használtak.

Samsung_SUHD_sajtotaj_014

Bíró Zsuzsi teste állt a megpróbáltatásokat, a festés Gerő Anna és Gerő Ambrus munkája.

Samsung_SUHD_sajtotaj_012

Ha könnyed, laza munkának tekinti a modellek munkáját akkor téved: a fotósorozat nyolc óra megfeszített munka eredménye…

Samsung_SUHD_sajtotaj_0123

Werkfilm is készült a fotózásról, amit Nánási Pál a 4K felbontásban rögzítő mobillal csinált. Ezt teljes pompájában meg tudja jeleníteni az SUHD tévé, a kisebb felbontású tartalmakat pedig mesterségesen javítja fel. A gyártók, filmstúdiók már meg alakították a szövetségüket, hogy minél hamarabb, minél több 4K-s tartalom legyen a tévékhez.

Samsung_SUHD_sajtotaj_04

A sajtótájékoztató sokszínűséget a tévék mellett egy ara papagáj is biztosította. A rendkívül hosszú életű madár munkája az volt, hogy idegenek kezén álldogált, minden sikeres akciót jutalom falattal honorált a gazdája.

Samsung_SUHD_sajtotaj_05

A rendezvényt után a belső udvar.

Ne maradjon le a suvokról és a kisteherautókkal kapcsolatos friss hírekről. A legújabb információkat és érdekességeket, az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!

Fotó: Autoblogger, Nánási Pál, Samsung