Az autógyárak egyre rafináltabb módszereket találnak ki arra, hogy minél jobban meg kedveltessék magukat a fogyasztókkal. A Mercedes színvonalas megoldással állt elő: szabadon letölthető jazz és elektronikus zenei albumokat ad ki. A kereskedelmi rádiókhoz szokott hallgató meglepőnek fogja találni a zenék igényességét.

Ne maradjon le a kisteherautókkal kapcsolatos hírekről, a nap képe rovatról és sok más érdekességről. A friss információkat, rövid híreket az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!

Mercedes sajtóközleményből sikerült értesülni a témáról, amely a www.mixed-tape.com webcímen található, ez úgy a hatodik, hetedik album környékén volt. A ténykedés 2004 júniusában indult, azóta gőzerővel készülnek a lemezek. A huncutság az, hogy csak az aktuális kiadás van fenn (mostanság a 25-ös), a régieket leszedik. Vigasz, hogy némi netes kutakodás után előkotorhatók és letölthetők a korábbi cédék.
Mindegyik albumhoz készítettek borítót, hátlapot és címlistát. A borítón általában az éppen aktuális Mercedes gyártmány domborít és nagy ritkán olyan muzsika is bekerül, amely egy típust énekel meg. Ez szerencsére ritka. A zenészek weboldalai elérhetők és lehet tájékozódni róluk, ez remek hozzájárulás az igényes zene terjedéséhez.

Magyar előadók közül, a Zsagar Balázs által fémjelzett Zagart találtam (3-as album, ötös szám ), de valószínűsíthető hogy vannak mások is. Ugyanis az utóbbi időben egyre több hazai zenekar, előadó hódítja meg a külhont angol nyelvű kiadványokkal, videókkal.

Autózáshoz, hosszabb távú utazáshoz kiválóak a jó minőségű mp3-as formátumban lévő albumok és szerencsére nem szükséges élvezetükhöz három bölcsész diplomával rendelkezni. A készítők szociálisak, mert nincs autómárka felismerő rendszer beépítve, így eshetett meg az, hogy BMW-ben hallgattam sok órát a konkurencia zenéjét.

Időnként visszaköszönnek számok a rádiókból, ilyen a bécsi producer Waldek és egy énekesnő produkciója, a Make me day. Az MR2 által játszott muzsika, az A osztályú Merci reklámjában is feltűnt.

Vannak szerzők akik autós cégeknek nagyon bejönnek. A Micatone zenéjét nem csak a Mercedes Mixedtape albumon találni, hanem egy 2001-es kiadású, minis zenéket tartalmazó cédén is.
Ha már elbaktatott a látogató a mercis zenék oldalára, akkor ott kaphat tájékoztatást zenei irányzatokról, és a témához passzoló videó klipeket is nézhet. Ha zenész az illető, akkor be is adhatja munkáját vizslatásra.
Az árukapcsolás ügyes, ha már ott tekereg az igényes zenét szerető kultúrember, akkor nehéz megállni, hogy negyven körüli mercis filmecskék valamelyikébe ne sasoljon bele. A Mixed tape oldallal ügyesen összeszőtték a Mercedes webtévéjét.

Fotó: Mercedes-Benz

Ne maradjon le a kisteherautókkal kapcsolatos hírekről, a nap képe rovatról és sok más érdekességről. A friss információkat, rövid híreket az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!