Ebben a rovatban nem csak autós könyveket talál, időnként más témájú művekről is olvashat ajánlókat. Most éppen a KGB Lexikonról.

Ne maradjon le a kisteherautókkal kapcsolatos hírekről, a nap képe rovatról és sok más érdekességről. A friss információkat, rövid híreket az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!

Vaszilij Mitrohin, egy oldal híján 400 oldalas könyvét annak érdemes elolvasnia, akit érdekel a kémek világa, ezen felül a XX. századi történelem hidegháborús időszaka. Hátborzongató az egykori KGB levéltáros által kicsempészett anyag részletessége, világos lesz belőle, hogy a szovjet titkosszolgálat igen magas szinten folytatta a kémkedést és a kémelhárítást.

Ebből lehet következtetni arra, hogy kb. mi mehet ma, mikor az „állandó” terrorista fenyegetettség miatt adott a törvényi háttér a telefonbeszélgetések megőrzésére, az e-mail és internet forgalom monitorozására. Akkor ott van még a mobilkommunikáció, a közösségi oldalak, a valós idejű autó forgalom figyelése és a biztonság kamerák szép új világa. Ha valakit érdekel, hogy mi mehet a világban a színfalak mögött, annak nagyon fog tetszeni a mű.

KGB_lexikon_Mitrohin_01

A könyv elején bemutatásra kerül a KGB története. A szótár két részes, az elsőben az idegen országban tevékenykedő titkosszolgálati munkatárs kiképzéséhez használt szavak találhatók, a második fejezetben pedig az ellen oldal, a kémelhárítók képzésében alkalmazott kifejezéseket gyűjtötték össze. A könyv tartalmaz részletes tárgymutatót, aminek segítségével könnyen vissza kereshetők a különféle szavak. Az alapos és profi fordítói munkáért köszönet H. Prikler Renátának.

KGB_logo

Néhány kérdés, amire választ kaphat a könyv elolvasása során:

– Mennyire volt alapos a KGB, a szovjet titkosszolgálat?
– A volt keleti blokk felbomlása előtt és manapság is, mi a céljuk a titkosszolgálatoknak?
– Hogyan lehet youtube videókon keresztül üzenni és kapcsolatot tartani más országban élő kémekkel?
– Hogyan, milyen módszerekkel futtattak lejárató kampányokat a nyugat-európai politikusok ellen?
– Hogyan tartották a kapcsolatot a kémek a feletteseikkel?
– Melyek a különféle követési, megfigyelési, információ továbbítási módszerek?
– Mik voltak a KGB beszervezési módszerei?
– Hogyan kell végezni felforgató tevékenységet külföldi országban és miként kell az Oroszországban zajló felforgató tevékenységeket felfedezni és megszüntetni?
– Miként működik a belső ellenség lejáratása hazai és a külföldi nyilvánosság előtt?
– A kémek, hogyan üzennek egymásnak a hétköznapi újságban megjelent hirdetésekkel, hírekkel, teljesen hétköznapi postai küldeményeken lévő feliratokkal?

Szerző: Vaszilij Mitrohin
Cím: KGB Lexikon, a szovjet titkosszolgálatlat kézikönyve
ISBN szám: 963-368-686-5
Kiadó: Alexandra

Megjegyzés: Tudta-e, hogy a Szerzői jog, az alapvető emberi jogok közé tartozik? Az ENSZ által, 1948-ban kiadott Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatának a 27-es pontja szól a Szerzői jogról. Tehát ha Ön esetleg nem az eredeti példányát olvassa a műveknek, akkor ezt a jogot sérti. Ezen felül ott az író, aki az írásaiból, az eladott könyveiből él. Ezért legyen szíves ezt a jogot is tiszteletben tartani és mások figyelmét erre felhívni!

Ne maradjon le a kisteherautókkal kapcsolatos hírekről, a nap képe rovatról és sok más érdekességről. A friss információkat, rövid híreket az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!

Fotó: Autoblogger, Wikipedia