Ebben a rovatban nem csak autós könyveket talál, időnként más témájú művekről is olvashat ajánlókat. Most éppen az Álomlovasokról.

Ne maradjon le a kisteherautókkal kapcsolatos hírekről, a nap képe rovatról és sok más érdekességről. A friss információkat, rövid híreket az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!

Ez a mű úgy került be a blogba, hogy ismerem a szerzőjét, anno részt vettem Tóth Csaba több előadásán, szemináriumán, ezen felül pár éve segítettem néhány szolnoki rendezvényének a szervezésében. A lényeg, hogy Tóth Csaba nem nejlon ember az értékesítés terén, nem elméleti szakember, aki okoskodik és csak hablatyol. Gyakorlott sales szakember a pécsi illetőségű szerző, aki sok éven át volt a vezetője egy sikeres szervezet eladási részlegének. Idevágó sztori: szép összeggel díjazott megbízás előtt be kellett bizonyítania, hogy érti a dolgát, a hálózatos értékesítéssel és az adott mlm rendszerrel szemben is eléggé ellenálló emberke beléptetése volt a vizsgamunka. A tréninget elnyerte és megtartotta.

Ez a gyakorlottság talán a legfontosabb ezen a téren, ugyanis a könyv a különféle üzletkötési technikákat írja le. Azt a logikai bukfencet járja körül, hogy miért van az, hogy egyik tréningen a zöld eladási módszert istenítik, a másikon a vele ellentétes pirosat, a harmadikon pedig a mindkettőnek ellentmondó színtelent. Hol az igazság? Ugyanis, ha az üzletkötő három képzésen, három különféle meggyőzési technikát hall, akkor ott lehet valami zizi.
Ami plusz pont, hogy autós példák is találhatók a műben, amik igen jók, még vásárlóknak is! Ha például az autókereskedők trükköznek Önnel, át tudjon látni a szitán.

Alomlovasok_TothCsaba

A könyv ajánlható ügyvezetőknek, hogy lássa miként tudja értelmesen elkölteni a cég pénzét. Ezen felül értékesítési vezetőknek és mindenkinek, aki eladással foglakozik.

Néhány kérdés, amire választ kaphat a könyv elolvasása során:

– Milyen múltja és kifinomult rendszere van az autó eladásnak, az autó értékesítők képzésének az Egyesült Államokban?

– Melyek azok a módszerek, amivel a kevés vásárlóval rendelkező ágazatokban jó eredményeket lehet elérni?

– Hogyan, milyen módszerekkel adjon el prémium terméket?

– Az IBM elődje, miként forradalmasította az eladást az 1900-as évek elején?

– Az autó értékesítők, milyen trükkökkel tudják Önt befolyásolni?

– Mi célt szolgál a tesztvezetés?

– Hogyan zárjon le tárgyalásokat?

– Hogyan kell összehangolni a marketing osztály és az eladási részleg munkáját?

– Példák a kemény és a puha eladási módszerekre.

– Miért nem működnek a megtanult, begyakorolt eladási módszerek?

– Hogyan tudja kiválasztani saját maga, a cége és az üzletkötői számára az ideális értékesítési képzést?

– Miért ég ki az üzletkötő, az eladással foglakozó személy és hogyan lehet rehabilitálni?

Szerző: Tóth Csaba
Cím: Álomlovasok, a nyugati értékesítés iskolái
ISBN szám: 978-963-08-4408-06
Kiadó: Magánkiadás, Tóth Csaba
Web: http://www.salesport.hu/

Megjegyzés: Tudta-e, hogy a Szerzői jog, az alapvető emberi jogok közé tartozik? Az ENSZ által, 1948-ban kiadott Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatának a 27-es pontja szól a Szerzői jogról. Tehát ha Ön esetleg nem az eredeti példányát olvassa a műveknek, akkor ezt a jogot sérti. Ezen felül ott az író, aki az írásaiból, az eladott könyveiből él. Ezért legyen szíves ezt a jogot is tiszteletben tartani és mások figyelmét erre felhívni!

Ne maradjon le a kisteherautókkal kapcsolatos hírekről, a nap képe rovatról és sok más érdekességről. A friss információkat, rövid híreket az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!