Ebben a rovatban általában autós könyveket talál, most a Land Roverekről szóló művet ajánlom a figyelmébe.Movie Passengers (2016)

Ne maradjon le a kisteherautókkal kapcsolatos hírekről, a nap képe rovatról és sok más érdekességről. A friss információkat, rövid híreket az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Ha valaki komoly rajongója a 2008-tól indiai kézben lévő angol márkának, akkor valószínűleg megvan neki Martin Hodder könyve. Az eredeti kiadás 1998-ban jelent meg, amelyet 2002-ben és 2003-ban adtak ki újra, az évszámokból adódik, hogy a mű a márka régebbi kínálatáról szól. Tehát ne keressék benne a mai választékot, még az alumínium karosszériás Ranger Rover elődjét sem találni a műben.

Land Rover_a terepjarok_kiralya _02

Ami nagyon szimpatikus az olvasnivalóval kapcsolatban, hogy nem a gyár PR és marketing osztálya által leellenőrzött, a márkát a világ legjobbjának leíró, behízelgő stílusú műről van szó. Teljesen realisztikus képet ad a Land Roverről: szó esik benne a vacak összeszerelési minőségről, a hibákról, a Discovery és más típusok gyerekbetegségeiről. Ezen felül a Camel Trophy-ról és a katonai autókról is részletes leírást ad a könyv, pl. a személyes kedvenc, a legendás Rózsaszín Párduc is szerepel benne. Szerencsére más téren is nagyon alapos a mű, ezért számtalan Land Roveres kulisszatitkot lehet belőle megtudni.

lr_heritage_defender_110_camel_1990_01

Pár baki elhomályosítja a pozitív összképet, de ezek nem a szerző hibái. Az a szerencse, hogy már megjelent kilenc autós könyvem, így valamennyire belelátok a műfajba és talán jogosan okoskodom a témában.
A legtöbb gondot a felénk szokatlan angolszász mértékegységek okozzák. Látszik, hogy próbálták megoldani a problémát, mert a könyv elején elhelyeztek egy átváltó táblázatot, hogy a font lábban megadott nyomaték és hasonló finomságok ne okozzanak gondot. Elegánsabb és munkásabb lett volna, ha átváltják az összes problémás értéket Nm-re, köbcentire vagy milliméterre.
A másik bosszantó dolog, hogy autós területen járatos szakértő nem olvasta át a fordítást, ezért sok olyan kifejezés található a szövegben, ami idegenül hangzik ebben a környezetben, ezért a mű élvezeti értéke koránt sem olyan jó, mint lehetne.

Kérdések, amire választ kaphat a könyv elolvasása során:

– Miért hozták létre a Land Rovert?
– Mi a Range Rover születésének pontos története?
– Hogyan került V8-as Buick motor a Land Roverekbe?
– Miért készült alumíniumból az első Land Rover és miért volt annyira szögletes?
– Mekkora a márka rajongó tábora és milyen a klub élet?
– Hol található a világ legnagyobb Land Rover múzeuma?
– Miért került bentebb – kb. 5 centivel – a korai Land Roverek hűtőrácsa?
– Milyen megpróbáltatások érték a Range Rovert az 1972-es, az egész Amerikát átszelő Trans Amerikai Expedíción?
– Mi a Land Rover Defender története?
– Miért hívják Rózsaszín Párducnak a Különleges Légi Szolgálat (SAS) részére kifejlesztett autót?
– Ki volt a Range Rover fejlesztésénél az egyetlen terepjárós szakember?
– Melyek voltak az 1960-as, 1970-es évek autófejlesztési módszerei?
– Mire figyeljünk használt Land Rover vásárlásakor?

Szerző: Martin Hodder
Cím: Land Rover, a terepjárók királya
ISBN szám: 963 86378 6 2
Kiadó: Opus

Megjegyzés: Tudta-e, hogy a Szerzői jog, az alapvető emberi jogok közé tartozik? Az ENSZ által, 1948-ban kiadott Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatának a 27-es pontja szól a Szerzői jogról. Tehát ha Ön esetleg nem az eredeti példányát olvassa a műveknek, akkor ezt a jogot sérti. Ezen felül ott az író, aki az írásaiból, az eladott könyveiből él. Ezért legyen szíves ezt a jogot is tiszteletben tartani és mások figyelmét erre felhívni!

Ne maradjon le a kisteherautókkal kapcsolatos hírekről, a nap képe rovatról és sok más érdekességről. A friss információkat, rövid híreket az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Kép: Autoblogger, Land Rover,