Ebben a rovatban nem csak autós könyveket talál, időnként más témájú művekről is olvashat. Ez a bejegyzés, a világ legnagyobb magánhadseregéről szóló könyvet ajánlja.

Ne maradjon le a kisteherautókkal kapcsolatos hírekről, a nap képe rovatról és sok más érdekességről. A friss információkat, rövid híreket az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!

Blackwater elolvasása azoknak javasolt, akik szeretnék látni, hogyan működik valójában az amerikai politikai élet. A mű leírja a biztonsági cég felemelkedését és legsötétebb napját, amikor a munkatársai tizenhét ártatlan iraki civilt öltek meg, tévedésből. A kálvária része, hogy a vérengzést a kormányzat szerette volna eltussolni, a résztvevőket felmenteni, de szerencsére voltak olyan cikkírók, mint Scahill, akik nyomába eredtek az igazságnak.

Army2

Jeremy Scahill elismert és többszörösen díjazott oknyomozó újságíró könyve előtt le a kalappal, a szerző alaposságáról elmond mindent a mű végén lévő kilencven oldalas referencialista. Ebből látszik, hogy tényeket sorol fel a szerző és nem kitaláció a sztori. A könyvnek az aktualitását az adja, hogy – a hírek szerint – a zsoldosok már megjelentek a szomszédunkban, Ukrajnában…

Jeremy_Scahill_Blackwater_01

Kérdések, amire választ kaphat a könyv elolvasása során:

– Hogyan és kik privatizálták az amerikai hadsereget?
– Mekkora a különbség az amerikai haderőnél szolgáló katonák és a Blackwater állományában lévő zsoldosok fizetése között?
– Mennyire korruptak és felelőtlenek az amerikai politikusok?
– Hogyan, milyen módszerekkel próbálja elhallgattatni a közvéleményt, az újságírókat az amerikai kormány?
– Kiknek az alapvető érdeke a háborúk kirobbantása és elhúzódása?
– Mekkora összegeket lehetett kaszálni az iraki és az afganisztáni háborúval?
– Milyen ideológia alapján működött a Bush kormányzat?
– Mi köze az Amvay üzletet egyik alapítójának, a Blackwatert alapító Eric Prince-hez?
– Mennyire nehéz műfaj az oknyomozó újságírás?
– Hogyan lehet egy termékforgalmazói hálózatot ideológia és politikai célokra használni?
– Mi az a véres esemény, amely világszerte ismertté tette a Blackwater Worldwide céget?
– Hogyan próbálták az amerikai és a nemzetközi sajtót elhallgattatni, manipulálni egy Irakban történt vérengzés során?
– Ki és miért szüntette meg az amerikai hadsereg különféle részlegeit és szervezte ki a feladataikat civil cégeknek?
– Hogyan és miért lehet az amerikai lakosság ellen bevetni magánhadsereget?

Szerző: Jeremy Scahill
Cím: Blackwater
ISBN szám: 9 789632 974033
Kiadó: Alexandra

Megjegyzés: Tudta-e, hogy a Szerzői jog, az alapvető emberi jogok közé tartozik? Az ENSZ által, 1948-ban kiadott Emberi Jogok Egyetemes nyilatkozatának a 27-es pontja szól a Szerzői jogról. Tehát ha Ön esetleg nem az eredeti példányát olvassa a műveknek, akkor ezt a jogot sérti. Ezen felül ott az író, aki az írásaiból, az eladott könyveiből él. Ezért legyen szíves ezt a jogot is tiszteletben tartani és mások figyelmét erre felhívni!

Ne maradjon le a kisteherautókkal kapcsolatos hírekről, a nap képe rovatról és sok más érdekességről. A friss információkat, rövid híreket az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!

Fotó: Autoblogger, US Army