Tavaly ősszel volt a felfrissített SX4 S-Cross bemutatója és teszt vezetése, ennek a programnak részeként szervezett a Suzuki egy gyárlátogatást. Most a robotokat és a padlólemezt járom körül, ha nincs képben a sokat emlegetett alkatrésszel, akkor itt a lehetőség az ismeretek a bővítésére.

Ne maradjon le a suvokról és a kisteherautókkal kapcsolatos friss hírekről. A legújabb információkat és érdekességeket, az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!

Az emeleten nem csak a nyers karosszériák, ajtók és a fényezett autók közlekednek, hanem a hegesztés alatt lévő karosszériák is.

A képen viszonylag jól látszik, a szaksajtóban sokat emlegetett padlólemez, ami az autó alapját képezi. Itt már hozzá van hegesztve az eleje, a sárvédő belső részével és a tűzfalnak mondott rész is, ez a lemez választja el a fülkét a motortértől.

Az előbb emlegetett terjedelmes alkatrészt hegeszti a robot.

Ugyan ez művelet, más szemszögből.

Maradva a padlólemeznél, felülről így néz ki a préselt lemez.

A felülről készült a fotóknak az elkészítéséhez be kellett mennünk egy látogatók elől elzárt területre. Egy kis hídon állva, egész jól rá lehetett látni az alattunk dolgozó robotokra.

Ha még nem unja az olvasó a padlólemez nézegetését, akkor itt egy kép felülről, amin elég jól látszik a lemez. A Suzukinál is komoly tömegeket takarítottak meg az autón, a könnyű és nagyon szilárd padlólemez alkalmazásával. Az autók jó töréstesztje és a magas fokú biztonsága is ennek köszönhető.

Itt már kezd autó kinézetűvé válni a csupasz váz, a kész karosszéria útja a festő üzembe vezet.

Nem sci-fit forgattak a gyárban,pedig elég űrösnek néz ki a hegesztő robot munkát végző része, ez a kar a szalag mellett volt. Még nem kelt életre.  

Zárásként egy robot, amely nem hegeszt, hanem a motorháztetőt teszi a helyére. Valószínűleg.

Fotó: Autoblogger

Ne maradjon le a suvokról és a kisteherautókkal kapcsolatos friss hírekről. A legújabb információkat és érdekességeket, az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!