Tavaly ősszel volt a felfrissített SX4 S-Cross bemutatója és teszt vezetése, ennek a programnak részeként szervezett a Suzuki egy gyárlátogatást. Most az a rész következik, ahol az ellenőrzésről és az esőztetésről lesz szó, trópusi esővel felérő esőztetésről!

Ne maradjon le a suvokról és a kisteherautókkal kapcsolatos friss hírekről. A legújabb információkat és érdekességeket, az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!

Így néz ki az útra kész autó: lenejlonozott ülések találhatók a fülkében.

Aki azt gondolja, hogy az autógyártás egyszerű, az naiv. Az esztergomi gyárból szinte a világ minden országába szállítanak autókat.

A csavar az a dologban, hogy a jobb és bal kormányos kivitelek mellett, a különféle országokban (főleg Ázsiában) eltérőek a környezetvédelmi normák, a biztonsági szabványok és a közlekedési hatóságok előírásai is. Így a cél országoknak pontosan megfelelő autókat szállítanak, kihagyva az oda nem illő elemeket, beállításokat.

Mielőtt kikerülne a gyárból az autó, alapos ellenőrzésen esik át. A speciális fénycsövekkel megvilágított “utcában” halad át, ahol zömmel hölgyek vizsgálják a fényezést.

A sok női munkatárs jelenléte nem véletlen: a tapasztalatok szerint a hölgyeknek jobb az érzékük a fényezés apró hibái és más rendellenességek kiszűrésére.

A munka itt sem folyik “örökké”, egy autót adott idő alatt kell átnézni.

Az itthon gyártott Suzukik 7000 körüli alkatrészből állnak…Aminek kb. 50-60 százaléka, a nyolcvan fölötti hazai beszállítótól származik, ez ad egy kis realitást arról, hogy mennyire kell precízen dolgozni és tartani a minőséget.

Az autó alja sem marad ki az átnézésből.

Az aknáról való elindulás egy rövid dudálással kezdődik, ezzel jelzik az esetleg a kocsi alatt maradt kollégának a startot. (Munkavédelem.)

Esetünkben, a kocsik előtt szédelgő, autókat fotózó újságíróknak szólt inkább a dudálás.

Ez a leglátványosabb, legfotogénebb állomása a látogatásnak.

A trópusi esőt produkáló esőztetőn minden autónak át kell menni.

Az oka a látványos ellenőrzésnek, hogy így tudják a legegyszerűbben megnézni, hogy a napfénytető és az ajtók szigetelési jól tömítenek-e.

Fotó: Autoblogger

Ne maradjon le a suvokról és a kisteherautókkal kapcsolatos friss hírekről. A legújabb információkat és érdekességeket, az autoblogger.hu facebook oldalának a követésével érheti el. Kövessen!